joi, 14 mai 2009

Profeţiile călugărului Alexandru



După un război pustiitor, “Noul Ierusalim” va fi în România
Fratele Alexandru a prorocit din 1955 căderea comunismului, revoluția din „89, atentatele de la 11 septembrie și apariția monedei unice in Europa

“Răpit cu duhul”
“În toată țara sunt numai patru exemplare, dactilografiate după manuscrisul original al fratelui Alexandru”, spune femeia, scoțând dintr-un dulap un vraf de coli ministeriale legate și prinse în coperți. Veronica Holhos, sau sora Veronica, susține ca prin 1985 a intrat în posesia unei copii a proorocirilor scrise de un misterios călugăr român. “N-aș da cartea asta pentru o casă!”, mărturisește ea.
Cel căruia i se spunea “fratele Alexandru” a fost un mistic ortodox, despre care se știu foarte puține. A făcut pușcărie politică în timpul comunismului, iar după eliberare nu ar mai fi fost primit în rândul clerului. Se pare ca ar fi continuat să slujească, acasă sau în locuințele oamenilor. A murit prin 1995, ultimii ani din viață petrecându-i la București, în garsoniera pusa la dispoziție de o credincioasă.
Pe prima pagina a prorocirilor sale, el relatează că, la 1 iunie 1955, în timpul rugăciunii de dimineață, a fost “răpit cu duhul”. În această stare i s-ar fi arătat Sfântul Serafim de Sarov, care i-a comunicat că are misiunea de a transmite un “mesaj întregului neam omenesc”. Viziunile fratelui Alexandru ar putea stârni zâmbete dacă unele din profețiile sale nu s-ar fi adeverit. Cine ar fi îndrăznit, în anii „50, să spună că “Rusia se va prăbuși ca putere și poporul rus se va elibera prin credință”? Sau că “deasupra Bucureștiului va flutura drapelul sfârtecat, iar poporul se va răscula”?

“Pământul va arde”
Și mai șocantă e anticiparea monedei unice europene: “Va fi un cataclism care va zgudui America, apoi, după câteva luni, Europa va introduce moneda unica împărătească”, scrie călugărul. Așa s-a și întâmplat. La nici 4 luni după atentatele de la 11 septembrie 2001, euro a devenit moneda Uniunii Europene! Toate aceste semne premerg, după fratele Alexandru, o catastrofă planetară: “În curând, pământul va arde, punându-se în joc cele mai nimicitoare arme din istoria omenirii, iar un sfert din omenire va muri (...). Turcia va pieri în cea mai mare parte, Spania de asemenea, iar multe dintre insulele de pe glob vor fi căutate în zadar. Cetatea Vaticanului va fi amenințată, dar nu atacată. Palestina va fi prădată, dar nu de război”.

Fără vrăjitorii, fumat și beție
După acest haos se va forma o federație a statelor lumii, care, după mai multe încercări de a-și găsi un sediu, se va instala în... România! Liderul acesteia ar urma sa fie un om “credincios, cu respect, corect, muncitor, smerit, blând, bun și înțelegător”. La mica
distanță de București, “din dărâmăturile trecutului” (Târgoviște) se va înălța prima capitală a lumii unite, iar centrul ei administrativ și spiritual se va numi “Noul Ierusalim”. România va interzice, pe teritoriul său, vrăjitoria, fumatul și beția. Cei care înjură de cele sfinte vor fi pedepsiți prin lege, iar duminicile și zilele de sărbătoare vor fi riguros respectate.

Biserica-gigant
Sediul noii ordini mondiale va fi o “cetate circulara împărțită în secțiuni, aparținând diferitelor națiuni, pentru a vedea egalitatea și dragostea înfăptuită”. În mijloc va trona Biserica Mântuirii Neamurilor, rotundă “asemenea unei coroane împărătești”, înaltă de 300 de metri, în care vor încăpea 1.500.000 de suflete. “Planul cetății se va da prin descoperire divina”. Biserica va fi construită numai din marmură albă, de către... americani, iar sub imensa cupola va exista chiar un mic orășel. Cele 51 de locuințe ale preoților “neprihăniți în duh” vor fi adevărate buncăre. “Un resort uriaș va roti aceste locuințe, astfel încât ele să nu poată fi violate de atacatori”.
Poate că acestea sunt simple scorniri. Însă nu poate să nu dea de gândit faptul că multe din prevestirile fratelui Alexandru - prăbușirea URSS, revoluția româna sau moneda unica europeana - au devenit deja realitate.

Cine a fost Sfântul Serafim de Sarov
Sfântul Serafim de Sarov s-a născut in 1759. La zece ani s-a vindecat in mod miraculos, rugându-se în fața unei icoane a Maicii Domnului. La 19 ani a mers la mănăstirea Sarov, iar 15 ani mai târziu a decis să se retragă în pădure. După ce a fost stâlcit în bătaie de tâlhari, s-a rugat timp de 1001 zile și nopți, stând în genunchi pe o piatră din fața chiliei sale. A petrecut 13 ani în izolare și tăcere absolută. Se spune că după aceasta a dobândit darul “înainte-vederii”. A murit in 1833 și este considerat ocrotitorul Rusiei.

Întâlnirea cu fratele Alexandru
Sora Veronica locuiește la Oradea, e pensionară și și-a dedicat viața credinței. Ea spune că l-a cunoscut pe fratele Alexandru la Timișoara, în 1990, după mai bine de cinci ani de când îi citise prorocirile. Atunci, călugărul i-a spus că menirea ei e să ridice o biserică. Câteva luni mai târziu, a vizitat-o pe neașteptate. “Știa că descoperisem locul vechii mănăstiri de la Voievozi și m-a întrebat de ce nu m-am apucat de lucru”, își amintește femeia. El a avertizat-o că îi e dat să construiască mănăstirea, dar nu se va bucura de munca ei. Așa s-a și întâmplat. La scurt timp după zidirea primelor chilii, sora Veronica a fost forțată să părăsească lăcașul.

(Text reprodus după Bihoreanul)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu