miercuri, 13 mai 2009

Sa refuzam pasapoartele cu cip RFID



Este deja destul de evident ca pasapoartele biometrice cu cip RFID reprezinta un pas important catre dictatura globala a fiarei (noua ordine mondiala ?).
Cartile de identitate biometrice il reprezinta pe al doilea. Unii deputati mai "avantgardisti" au formulat deja ideea ca aceste carti de identitate (prevazute a se emite din 2011) ar fi de folos si pentru obtinerea rapida a creditelor.
Deja pe alte meleaguri se renunta din ce in ce mai mult la banii "cash" si se plateste numai cu cardul. Se pune problema in SUA, Japonia si unele tari din vestul UE sa se emita un card universal care sa fie si ID (carte de identitate), permis de conducere, card de sanatate, card bancar, cheie pentru casa si masina etc.
Ultimul pas, cel decisiv, implica renuntarea si la aceste carduri universale (ce se pot pierde) si inlocuirea lor cu implanturi RFID (pe mana dreapta sau pe frunte ?). Aceste implanturi sunt deja utilizate ca dispozitive de localizare a persoanelor (Personal Locating Device) sau de acces in arii restrictionate.
Tehnologia exista deja pentru a se implini profetia apocaliptica:
"13.16. Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei
bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna
semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.
13.17. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce
are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.
13.18. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul
fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si
sase."

Urmeaza deci inlocuirea totala a banilor de hartie/metal cu cifrele stocate in baze de date bancare. Numarul fiarei, 666, este deja prezent in codul de bare (standard EAN-13) de pe marea majoritate a produselor comercializate.
Sunt deja create conditiile tehnice (tehnologia RFID) si politice (coruptia clasei politice) pentru a impune unificarea tuturor cardurilor si apoi inlocuirea lor cu cipurile implantate. Acesta ar fi pasul final, care ar presupune ca nu mai exista intoarcere.
Ce putem face pentru a opri acest proces ireversibil? In ce moment exista libertatea alegerii?
Libertatea individuala va inceta sa existe doar dupa acceptarea implantului cu cip RFID. Pana atunci vom avea mereu libertatea alegerii, dar ea va fi din ce in ce mai mica daca lucrurile vor degenera catre unificarea cardurilor si implanturi.
Cea mai mare libertate o avem ACUM, si ceea ce putem face este sa refuzam aceste "progrese" tehnologice ce ne sunt servite drept solutii la probleme inexistente.
Al doilea lucru (sau primul), pe care il putem face, este sa ii ajutam pe cei apropiati sa constientizeza pericolul si sa vada capcana catre care suntem impinsi. Astfel vor putea decide si ei in cunostinta de cauza, atat cat mai au timp.
In Romania ne aflam in faza initiala, de monitorizare a comunicatiilor si a "liberei circulatii", prin introducerea pasapoartelor biometrice. Daca intelegem cu adevarat ce se petrece si care este miza (dincolo de afacerile unor politicieni vînduti), nu ne putem permite "luxul" de a accepta aceste documente.
Daca majoritatea va refuza sa intre in capcana, politicienii, inclusiv cei europeni, vor fi nevoiti sa revina asupra acestor masuri. Deja, in Uniunea Europeana, documentele de calatorie biometrice incep sa fie vazute ca un pericol si un abuz la intimitate, chiar si de catre politicieni.
Doar la noi, politicienii dornici de castiguri din afaceri oneroase cu statul, nu vor sa renunte nicicum (au cumparat deja blanchetele si acum asteapta profitul).
Daca romanii se vor trezi si vor spune NU abuzurilor, sistemul ticalosit va suferi o prima infrangere si politicienii vanduti vor fi nevoiti sa accepte normalitatea, intimitatea si libertatea individuala si sa suporte falimentul afacerii biometrice.
Trebuie doar sa spunem NU!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu